Destinacions

Barcelona suma magnituds turístiques

Amb 10,7 milions de turistes l’any 2011, la província de Barcelona i la seva capital se situen molt a prop de Madrid (amb 10,9 milions), ocupant el segon lloc en el rànquing de províncies espanyoles més visitades.

Els turistes puntuen amb notes altes l’oferta de Barcelona ciutat i la de la província de Barcelona. Un 8,28 sobre 10 obté la capital catalana dels més de 7,3 milions de turistes que la van visitar l’any 2011; i un 4,25 sobre 5, la província de Barcelona, puntuada pels més de 3,8 milions de turistes.

Aquestes són algunes de les dades que facilita la publicació Estadístiques de Turisme a Barcelona i Província 2011 amb informació general de la província i la seva capital, característiques de la demanda, oferta d’allotjament, perfil del turista, valoració i atractius turístics més coneguts.

Barcelona ciutat

Barcelona és la 6a ciutat turística a Europa i la 4a pel que fa a l’arribada de turistes estrangers. El turista de la capital catalana es distribueix, bàsicament, entre vacacional (50%) i professional (42%). El retrat robot del visitant majoritari de Barcelona seria un home estranger, d’entre 35 i 44 anys, que arriba a la ciutat per avió.

L’oferta arquitectònica i cultural, i les infraestructures són els aspectes que obtenen millors notes, mentre que la seguretat ciutadana, la contaminació atmosfèrica i els sorolls són els menys valorats. La Sagrada Família, amb més de 3 milions de visitants, l’Aquàrium, amb més d’1,67 milions, i el museu del Barça, amb 1,62 milions, són els espais més populars.

Província de Barcelona

Les vacances són la motivació principal dels visitants de la província de Barcelona que, en la seva majoria (prop d’un 60%) són els mateixos catalans, seguits pels estrangers (més d’un 26%) i pels de la resta d’Espanya (12%).

El tracte rebut i la conservació de l’entorn són els aspectes més valorats mentre que el transport públic se situa com el pitjor aspecte, amb un 3,47 sobre 5. Els castellers de Vilafranca, els cellers, les platges, la colònia Güell, Sitges, Vic, Terrassa, Montserrat i el Montseny són alguns dels productes “estrella” de la província.

Per primera vegada, i fruit del conveni “Destinació Barcelona”, Turisme de Barcelona i la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona han presentat les seves estadístiques turístiques en un document conjunt (tot i que no unificat degut a la utilització de metodologies diferents). “L’èxit de l’activitat turística de la ciutat i la posada en valor de nous atractius en el seu entorn –expliquen des d’aquestes dues entitats- obliguen a valorar les noves oportunitats que genera un concepte més ampli de la marca turística de Barcelona”.

Back to top button