superior

Allotjament

L’habitació d’hotel a Barcelona arriba a un preu històric

Els hotels de la ciutat de Barcelona han batut el rècord de preu més alt per habitació de la seva història. Fins a12 euros més de mitjana durant l’any passat, amb un preu mitjà per habitació de 152 euros. Aquesta pujada situa els preus del 2022 en 6,8 punts per sobre de l’any 2019.

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, s’ha mostrat satisfet per les dades de balanç, a l’hora que sorprès –no s’esperaven tancar amb uns resultats així amb un primer trimestre d’any fluix afectat per la pandèmia-. L’estiu ha tingut molt a veure en els resultats positius. Els mesos de juny a setembre les ocupacions es van enfilar al 90% i els establiments oferien l’habitació a un preu mitjà de 180 euros (xifra mai vista). El juny va ser el mes més car amb l’habitació a 192,92 euros de mitjana per nit.

Tendència: preus elevats de les habitacions però amb millors ocupacions

L’efecte de la inflació creixent també ha impactat sobre el preu dels hotels. El Gremi explica que l’increment dels costos pels negocis ha estat molt alt però que l’han compensat amb la pujada del preu de l’habitació. Clos advoca per mantenir el llistó alt i així filtrar el tipus de turista que visita la ciutat.

Pel 2023 la tendència pot ser la mateixa, preus elevats de les habitacions però amb unes ocupacions iguals a les del 2019. Amb aquest escenari el Gremi fa unes previsions més que positives.

Articles relacionats

Back to top button