Ocupació per a Setmana Santa semblant a la del 2011

El sector turístic català espera unes xifres d’ocupació durant la Setmana Santa similars a les de l’any passat, amb nivells d’entre el 80 i el 90% en hotels, cases rurals i càmpings. Tot i això les reserves d’última hora i la dolenta meteorologia poden variar els resultats finals.

El Gremi d’Hotels de Barcelona té un 80% de les places reservades entre dijous Sant i dilluns de Pasqua, segons ha explicat el seu president, Jordi Clos, que ha apuntat que aquesta xifra pot arribar a un nivell d’entre el 82 i 85%, una ocupació semblant a la de l’any passat, que va ser del 82%.

Girona, els índexs d’ocupació també es mantenen similars als del 2011, al voltant del 65%, tot i que a les zones de la Costa Brava i la Selva marítima es preveu entre un 2 i un 5% superior a la Setmana Santa del 2011, segons la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, el turisme estranger creix i el nacional cau.

En concret, a la zona de Girona ciutat i entorn la mitjana d’ocupació és del 65%; a les zones costaneres d’entre el 60 i el 85%, i a les zones de l’interior d’entre el 50 i el 75%, amb un índex superior a la Cerdanya a causa de les darreres nevades. Els allotjaments de turisme rural tenen nivells elevats de reserves en totes les comarques de Girona, d’entorn al 80% de l’ocupació, tot i que el balanç final podria incrementar aquest índex fins al 90%.

A Lleida, la Federació d’Hostaleria estima que l’ocupació mitjana a les zones turístiques –sobretot la muntanya– se situa entre el 70 i el 85% entre divendres Sant i dilluns de Pasqua, mentre que la resta de la setmana oscil•la entre el 30 i el 40%. Les cases rurals tenen una ocupació del 80 al 85%, semblant a la del 2011, i els càmpings tenen el 100% de bungalous ocupats i el 60% de places d’acampada de divendres a dilluns.

A Tarragona les perspectives inicials no eren bones, segons la presidenta de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, perquè les previsions meteorològiques són decisives en el resultat final de l’ocupació. Durant la Setmana Santa obren entre el 60 i el 65% dels hotels d’aquesta zona, perquè hi ha establiments que obren a finals d’abril, per al pont de l’1 de maig./Ag EP

0 0 0