superior

Destinacions

Pere Duran deixa Turisme de Barcelona

Sense estridències i amb professionalitat, així és com ha governat el consorci Turisme de Barcelona Pere Duran. Quan l’any 2000 es va fer càrrec de la direcció general de l’ens que s’encarrega de la promoció turística de Barcelona, ja feia anys que formava part del grup de professionals que perfilava el futur turístic de la capital catalana. Primer va treballar en el Patronat de Turisme de la ciutat i l’any 94, entra a formar part de l’equip del nou consorci. Llavors en la Barcelona post olímpica hi havia preocupació per les ocupacions hoteleres i per com rendibilitzar les noves infraestructures, l’aposta pel turisme va ser contundent.

Pere Duran arriba al càrrec de director General de Turisme de Barcelona quan la ciutat ja havia començat a enlairar-se en l’àmbit del turisme. Els creuers canvien la fesomia del port i els hotels comencen a fer ocupacions altes, congressos i incentius trien la ciutat i s’arriba a fites econòmiques poc previsibles anys enrere. Avui Barcelona ocupa la quarta posició en el rànquing de les ciutats turístiques europees, l’èxit que té la marca està estretament lligat a la professionalitat amb què s’ha treballat la promoció turística i també a la col.laboració del sector privat.

El mes de juliol Pere Duran deixarà Turisme de Barcelona, ha arribat el moment de la jubilació, s’ha de posar fi a una trajectòria professional brillant i passar a gaudir de les aficions, algunes aparcades fins aquest moment. A partir d’ara segur que la pesca i la cuina ocuparan part del seu temps. Mentrestant el turisme a Barcelona continuarà el seu curs, molt probablement enyorant la seva discreció i la seva professionalitat.

En nom de Barcelona, gràcies senyor Duran.

Carme Ayala

Articles relacionats

Back to top button