Destinacions

Ocupació del 85% a Barcelona durant l’estiu

El Gremi d’Hotels de Barcelona preveu una ocupació hotelera a la ciutat del 85% durant juliol i agost, una xifra semblant a la qual es va registrar a l’estiu del 2010, i estima que es tancarà l’any amb gairebé 15 milions de pernoctacions, superant el rècord de 14 milions del 2007.

El president de l’associació, Jordi Clos, ha considerat un èxit poder igualar el nivell d’ocupació de l’estiu passat, ja que ha argumentat que "poques ciutats d’Europa registren aquests nivells d’ocupació", i ha assenyalat que el repte ara és mantenir els preus.

En el primer semestre de l’any s’ha invertit la tendència de baixada de preus iniciada el 2007, i els hotels barcelonins han arribat un preu mitjà de 104 euros, quatre euros més que en 2010.

El preu mig màxim dels hotels de la capital catalana ha estat de 121 euros el 2007, tot i que Clos ha remarcat que des d’aleshores Barcelona ha experimentat un important creixement del nombre d’habitacions, en unes 10.000, pel que ha considerat els 104 euros com una xifra molt positiva, i ho ha comparat amb altres ciutats com Berlín, on el preu mitjà és de 87 euros.

Durant els primers sis mesos de l’any, els hotels de Barcelona han registrat una ocupació mitjana del 72%, fet que suposa un 8,2% més que el mateix període del 2010, quan ha estat del 66,5%, el que confirma el repunt positiu en el nombre de visitants que ha començat el setembre de l’any passat./Ag EP

Back to top button