superior

abajo

Organismes / Política turística

Ferran Adrià promocionarà el turisme gastronòmic d’Espanya al món

El Govern espanyol promocionarà el turisme gastronòmic a l’exterior de la mà de Ferran Adrià, qui es convertirà en l’ambaixador de la marca Espanya per als pròxims anys, gràcies a l’acord de col•laboració assolit entre la Secretaria d’Estat de Turisme i el xef català, que regenta el millor restaurant del món.

El secretari d’Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha fet aquest anunci a Londres durant la presentació del I Congrés Europeu de Turisme i Gastronomia, que es farà a Madrid el 24 i 25 de maig. Aquest congrés, que s’emmarca dins dels actes de la presidència espanyola de la Unió Europea el 2010, pretén posicionar Espanya com a referent mundial en turisme gastronòmic.

Adrià serà la imatge de la línia gastronòmica de la nova campanya de publicitat internacional d’Espanya (‘I need Spain’). Ferran Adrià promocionarà així tant la cuina d’avantguarda com la tradicional i les tapes, al costat d’altres cuiners espanyols de prestigi. Espanya té quatre dels vuit millors restaurants del món, entre els quals ‘El Bulli’ d’Adrià ocupa el número u.

El I Congrés Europeu de Turisme i Gastronomia que se celebrarà a Madrid forma part del Pla de promoció internacional del turisme enogastronòmic aprovat pel consell de ministres el juliol del 2009 i té un pressupost de nou milions d’euros. Segons el ministeri d’ Indústria, 5,5 milions de visitants han assenyalat que la gastronomia i els vins espanyols han estat una de les motivacions del seu viatge a Espanya./Ag EP

Back to top button