superior

DestinacionsEstudis

Els internautes atorguen un 8,2 a l’Índex de Reputació Online de l’Entorn de Barcelona

L’estudi del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona s’ha basat en 1,72 milions d’opinions (+15%) i més de 18.000 recursos analitzats

La setena edició del Monitor de reputació turística online 2022 de la Regió de Barcelona que ha elaborat el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona juntament amb Viventialvalue® referma la recuperació de l’activitat turística, però també la reactivació en la generació d’opinions dels clients, amb més de 155.000 noves opinions en relació a les obtingudes al darrer estudi.

L’Índex de Reputació Online (iRON) global sobre l’experiència turística de la Regió de Barcelona (inclou el total de municipis i comarques de la província amb l’excepció de la ciutat de Barcelona) ha obtingut un 8,27 sobre un màxim de 10. Això significa 14 dècimes per sobre de l’estudi anterior.

Els iRON més destacats són el dels espais naturals (8,98); el de la neteja (8,54) i el dels restaurants (8,31).

 • Per sectors
  – Les temàtiques que recullen el major nombre d’opinions són la cultura (31%); les atraccions turístiques (18%) i la natura (17%). Segueixen les platges (13%) i el comerç (10%).

– Els allotjaments recullen 50.000 noves opinions, amb temes com personal, neteja, ubicació, confort, instal·lacions i preu. Nota global: 8,07. Baixa la valoració un 0,27%.

– Els restaurants reuneixen 18.000 noves opinions amb temes com menjar, personal i preu. Obtenen un iRON  del 7,97, la qual cosa significa -0,16% respecte a l’edició anterior.

Atractius turístics: augmenten en 70.000 noves opinions; un 14% més.
El seu iRON és del 8,81, un +0,26% més.

 • Per recursos
  Destaca el cas de l’enoturisme, que aconsegueix la nota més alta, és a dir l’experiència més satisfactòria del territori, amb un 9,20. Es especialment important perquè només concentra el 2% del total de les opinions sobre recursos.
  Però entre els recursos amb més opinions, veiem que la muntanya de Montserrat obté un 9,5 (amb 3.700 opinions online) i el conjunt monumental de Rupit un 9,4 (amb 6.000 opinions online).
 • Per comarques
  Totes recullen més opinions que l’any anterior, però les que lideren el creixement són les de la marca Pirineus Barcelona (+17%) i Paisatges Barcelona (+14%).
  Com és lògic, les comarques del litoral i properes a ell observen una elevada concentració de l’activitat reputacional.

El atractius turístics que acumulen més opinions i que han estat més ben valorats són:
– En patrimoni cultural: Monestir de Montserrat, Plaça Major de Vic i Castell de Cardona.
– En turisme actiu / esportiu: Circuit de Barcelona-Catalunya i Estadi de Cornellà-El Prat.
– En natura: Parc de Collserola, Parc del Garraf, platja de Castelldefels i platja de Sant Sebastià de Sitges.
– En atractius familiars: Parc de Francesc Macià a Malgrat de Mar.

Podeu veure el resum executiu de l’estudi de reputació turística online de la Regió de Barcelona 2022 AQUÍ.

A efectes de l’estudi cal deixar ben clar el que és l’iRON:
– iRON Índex de Reputació Online®, calculat com a funció ponderada de la valoració agregada de cada fitxa de recurs pel volum d’opinions disponibles en aquestes fitxes, que estan presents
dins dels portals online objecte d’estudi (escala unificada 1-10).

Articles relacionats

Back to top button