Destinacions

Els hotels catalans superen les previsions d’ocupació

El sector hoteler català fa un balanç positiu de Setmana Santa, ha superat les expectatives, fregant el ple en zones de muntanya i de turisme rural.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano, ha explicat que l’ocupació mitjana de divendres a dilluns a la zona de muntanya i dels Pirineus ha estat del 85%, amb puntes del 95% el cap de setmana, pel que ha fet un balanç positiu.

Les nevades van ajudar a augmentar el nombre de visitants a les estacions d’esquí i, en general, el clima també ha estat propici per a esports d’aventura i turisme rural a Lleida. El públic ha estat variat, tant familiar com de grups de joves.

El gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, ha assenyalat que el nivell d’activitat hotelera ha estat al 70% dels establiments oberts la segona meitat de la Setmana Santa, amb puntes d’activitat divendres i dissabte.

Les primeres estimacions assenyalen que el turisme rural a la Costa Daurada va estar entre el 85 i el 90%, mentre que els aparcaments van registrar un 50% d’ocupació. El sector turístic va revisar a l’alça les seves previsions inicials, pel bon temps i les reserves d’última hora.

Els hotelers de la Costa Brava no han notat una davallada en l’ocupació d’aquesta Setmana Santa. Tant les comarques de costa com de muntanya, al Pirineu gironí l’arribada de turistes ha estat similar al 2009. La durada de l’estada i la despesa s’ha reduït.

La ciutat de Barcelona ha mantingut una ocupació del 80%. La campanya de Setmana Santa es tanca a la capital catalana amb cert optimisme./Ag EP

Back to top button