superior

Mercats

El turisme britànic seguirà creixent en 2014

La recent celebració de la fira World Travel Market (WTM) de Londres ha deixat una bona impressió al sector turístic espanyol. Les previsions per al proper any indiquen que el mercat britànic creixerà més.

Durant aquest any els britànics estan augmentant a Espanya de l’ordre del 4,4% i del 6,6% a Catalunya. Aquesta tendència es mantindrà en 2014 ja que les aerolínies i els turoperadors han incrementat les capacitats i reserves. Uns dels factors que han influït en aquest bon comportament ha estat la recuperació de la confiança del consumidor britànic i la millora de la situació de l’economia d’aquest país.

El ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va destacar en la seva visita a la WTM que el Regne Unit és el principal mercat emissor cap a Espanya. I va apuntar que “Espanya ha mantingut la seva quota de mercat en el 35% enfront dels descensos registrats pels nostres principals països competidors directes i per les destinacions de llarga distància i els creuers”. El ministre afirma que Espanya apareix com a destinació segura per als britànics però considera que existeixen factors més potents que expliquen els bons resultats més que el desviament de turistes des de competidors inestables.

Per a la temporada d’hivern (octubre -març) continua la tendència positiva. Des del Ministeri concreten que “s’observa un increment de la capacitat aèria de l’11,65%, entre Regne Unit i Espanya, amb 720.000 nous seients”.

Catalunya "destinació mediterrània de referència" pel Regne Unit

La delegació catalana que ha participat en la WTM 2013 s’havia marcat com a objectiu convertir Catalunya en la destinació mediterrània de referència per al mercat turístic del Regne Unit i Irlanda. L’Agència Catalana de Turisme té actiu un acord amb l’empresa cervesera Damm que en aquesta edició ha estat present a la fira a l’estand de Catalunya sota el lema “Mediterràneament”. No han faltat comentaris referents a la vinculació entre turisme i cervesa. Des de la Generalitat han informat que al Regne Unit la marca Damm es considera una cervesa de gamma alta.

Enguany l’estand de Catalunya ha estat premiat per l’organització de la WTM pel seu disseny. El jurat ha destacat “els valors ecològics i de respecte amb el medi ambient que transmet l’estand i com aquest missatge és un reflex de la destinació i dels seus reptes en matèria de turisme responsable i sostenible”. Aquest premi se suma als que ja ha rebut pel mateix estand en les fires MITT de Moscou i Fitur.

[HOME]

Back to top button