superior

Fires i Congressos

El Saló Nàutic aposta pel model flotant de Cannes i Gènova

La propera edició del Saló Nàutic de Barcelona avançarà les seves dates a setembre i concentrarà tota la seva oferta al Port Vell. El nou model combina exposició flotant i en sec en una mateixa zona, en línia amb el format que adopten els salons capdavanters a Europa com Cannes i La Rochelle (França), Southampton (Anglaterra) o Gènova (Itàlia).

Els organitzadors van encarregar un estudi sobre el futur del saló. La conclusió ha estat que el model que millor combina la possibilitat d’atreure a més compradors amb la necessitat d’ajustar el cost de participació per als expositors és la celebració del saló únicament al Port Vell, i durant cinc dies – del 26 al 30 de setembre de 2012- en lloc dels nou actuals.

El saló, que té entre un 70 i un 80% de participants confirmats (entre 180 i 200 embarcacions d’aigua) i de superfície contractada (27.000 metres quadrats a terra), té el propòsit de contribuir a dinamitzar l’activitat comercial del sector, que segons les últimes dades continua afectada per la crisi econòmica. A més de l’oferta comercial, en el certamen també es portaran a terme activitats lúdiques, esportives i culturals per a tota la família amb l’objectiu de promoure l’afició a la nàutica. "Volem que durant els cinc dies de celebració del saló tota la ciutat respiri il•lusió i ambient mariner”, asseguren els organitzadors.

Així mateix, amb l’avançament de les dates de celebració a finals de setembre, el certamen es beneficiarà del clima de Barcelona i de més temps de llum natural. El Saló Nàutic de Barcelona és un dels més antics d’Europa, membre fundador de la International Federation of Boat Show Organisers (IFBSO), el passat any va celebrar del seu 50 aniversari.

Back to top button