Aeri

El Govern crea una Comissió per a vigilar les taxes aèries

El Consell de Ministres ha aprovat la creació de la Comissió de Regulació Econòmica Aeroportuària que tindrà com objectiu "resoldre les possibles discrepàncies" en relació a les tarifes que puguin sorgir entre AENA, les societats concessionàries dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat i les companyies usuàries dels aeroports.

El ministre de Foment, José Blanco, ha assegurat que la comissió supervisarà que les tarifes es fixin "amb independència, objectivitat i transparència", complementant la transposició de normativa comunitària. Per al ministre aquest òrgan suposa "un pas més" en el procés de reforma estructural del sistema aeroportuari, "per a guanyar competitivitat" en el turisme, un sector "fonamental" per a l’economia i que "tan bones notícies" ha donat en 2011.

L’inici efectiu de funcions de la Comissió serà "anterior" al 31 de desembre de 2011, va precisar l’Executiu. Es preveu que les licitacions de les concessions de Barajas i El Prat es resolguin abans de cap d’any.

Segons el Govern, l’activitat de la nova Comissió "serà determinant" per a transmetre a les societats concessionàries i a les companyies usuàries de l’aeroport que els possibles desacords tarifaris seran resolts per aquest organisme regulador de forma neutral, àgil i transparent, d’acord a principis de regulació econòmica internacionalment reconeguts.

Així mateix, també haurà de resoldre els recursos que plantegin les companyies usuàries dels aeroports sobre aquestes tarifes o sobre la qualitat dels serveis aeroportuaris. En el cas d’existir discrepàncies, la Comissió podrà establir la modificació tarifaria revisada que ha d’aplicar el gestor "utilitzant criteris i metodologia econòmica internacionalment reconeguda", va agregar l’Executiu.

Back to top button