superior

SITC

Nous formats turístics i la il•lusió per viatjar caracteritzen l’edició 2011 del SITC

La 20ena edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) ha tancat les seves portes superant els 190.000 visitants. El dia dedicat exclusivament als fòrums sectorials rep 3.297 professionals. Segons els expositors, l’actual situació mundial beneficiarà el turisme de proximitat i les destinacions considerades segures.

La il•lusió per viatjar dels catalans, que generen el 29,7% del turisme nacional que tria destinacions estrangeres i el 40% del total dels desplaçaments, sembla resistir a la crisi: canvien les destinacions i la durada de les estades, però el públic ha tornat a omplir els palaus del Saló Internacional del Turisme 2011, que tancarà aquesta tarda les portes de la seva 20ena edició, recollint tot tipus d’informació sobre destinacions nacionals i internacionals. Fins aquest moment, i mancant el recompte definitiu, més de 190.000 persones han visitat el certamen.

El sector turístic està en ple procés de recuperació: fins a febrer -últims dades disponibles-, Espanya ha rebut un 4,3% més turistes que fa un any, i segons l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) es preveu la facturació d’aquesta temporada d’estiu serà entre un 3% i un 4% superior a la del 2010. Segons les agències, els catalans incrementaran les visites a destinacions nacionals així com els viatges a països propers, considerats segurs, com Grècia -que ha augmentat les seves connexions aèries amb Mikonos i Creta¬-, Montenegro, els països bàltics, Alemanya, Suïssa, França, Hongria, Brussel•les i Turquia.

"Catalunya és capdavanter en turisme, tant receptor com emissor", ha declarat Raimon Martínez Fraile, president del SITC. En aquest sentit, ha afegit: "El Saló Internacional del Turisme a Catalunya és una plataforma essencial i una eina vàlida, al servei d’un sector que està remuntant i que, sens dubte, serà un dels motors més potents de la recuperació econòmica general".

Professionals i bloggers

Per primera vegada, el SITC ha dedicat el seu primer dia només als professionals (3.297 comptabilitzats), que han acudit a la trobada sectorial que l’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAV) organitza anualment, així com a les jornades tècniques, o al Congrés Internacional de Turisme i Dret.

Al Primer Congrés de Bloggers "Volta al món", 40 bloggers/viatgers han compartit amb els més de 300 assistents les seves experiències personals. Els ponents han donat a conèixer les competències adquirides arran de llargues estades en un país estranger i han parlat sobre com donar la volta al món amb un pressupost reduït, o quins recursos i habilitats tècniques són necessàries per escriure un "diari de bord" virtual.

Al marc del saló, també s’han lliurat diferents premis, organitzats amb la col•laboració del Centre d’Estudis Tècnics Turístics CETT: l’Alimara-Cat, per haver presentat el millor material gràfic i de promoció turística en català, que ha estat atorgat a Oñati, d’Oñatiko Garapen Eta Turismo Ajentzia SA, i l’Alimara a les Institucions Estatals, Autonòmiques i Regionals, que ha recaigut en la campanya "Asturias, lo dice todo el mundo", de la Sociedad Regional de Turismo SA., i a la Guia Turística en Braille de la Costa Brava, editada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

La propera edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya se celebrarà del 19 al 22 d’abril de 2012. /Informació emesa pel SITC

Articles relacionats

Back to top button