AAVV i TTOO

Les agències de viatges: desnonades i en la ruïna

El sector de les agències viu una situació insostenible després de tot un any sense activitat. Les agències de viatges estan a la vora de la ruïna, 1 de cada 3 no ha pogut treballar absolutament res durant la pandèmia.

Els professionals de sector reclamen un rescat total al considerar-se desnonats. No tenen capacitat per vendre ni un sol paquet turístic ja que és totalment impossible proposar un viatge d’oci en bona part del món. La prohibició a viatjar fora de les fronteres ha estat una tònica durant tot aquest període de crisi sanitària global.

Les agències exigeixen ajudes directes per compensar una part de la facturació perduda. Les últimes declaracions de el Govern espanyol i les autoritats sanitàries deixen clar que per a Setmana Santa la situació serà de confinament perquè preveuen una situació complicada generada per les noves soques del coronavirus.

Les associacions d’agències de viatges espanyoles no troben suport per part de les autoritats. Critiquen la inacció governamental quan han perdut en alguns casos fins al 95% de la facturació. Les dades de l’INE xifren el descens del negoci de les agències majoristes i minoristes en un 74,5% inferior a la registrada el 2019.

En aquest sentit, la Federació Empresarial d’Associacions Territorials d’Agències de Viatges Espanyoles (FETAVE) demana una ajuda directa a les agències equivalent al 5% de la facturació perduda. No en va calculen que al voltant d’un 90% de les agències romanen tancades amb el seu personal en ERTO. En aquest percentatge s’inclouen un nombre elevadíssim d’agències que han tancat definitivament el negoci, alguns càlculs diuen que 1 de cada 5 ha tancat per sempre. Les últimes dades del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions indiquen que més de 21.000 treballadors emmarcats en activitats relacionades amb les agències de viatges i operadors turístics es troben encara sota un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO).

Articles relacionats

Back to top button