superior

Fires i Congressos

Hoffman: El MWC ha de ser 100% presencial

El Mobile supera la previsió d’assistència amb més de 88.000 visitants

El Mobile World Congress (MWC) ha tancat amb èxit la seva edició 2023. L’organització diu que ha tornat amb força, l’assistència ha estat millor de l’esperada arribant als 88.500 professionals, quasi el 50% més que en 2022, però encara sense arribar als 109.000 del 2019.

GSMA, la patronal de la indústria del mòbil, organitzadora del MWC, ha fet balanç. Han estat 2.400 expositors de més de 200 països. El director executiu, John Hoffman, ha defensat la necessitat de que aquest esdeveniment sigui totalment presencial. Després de passar una pandèmia que ha afectat el saló Hoffman ha assegurat que “podem dir clarament que les persones necessitem reunir-nos amb persones per fer fluir la creativitat, per discutir, per debatre, en persona”.

El turisme MICE o de negocis es mesura per l’impacte econòmic que genera. Dades de Booking indiquen que el preu mitjà de l’habitació a Barcelona es va situar en 312 euros la nit els dies centrals del saló. Abans d’iniciar-se el Mobile els organitzadors van preveure que deixaria 350 milions d’euros a la ciutat en allotjament, restauració, transport urbà… Amb el balanç positiu de tancament que han realitzat es pot estimar que aquesta xifra s’ha assolit. També el de llocs de treball que generaria, 7.400 persones amb feina temporalment vinculada al Mobile.

El proper Mobile World Congress a Barcelona ja té dates, del 26 al 29 de febrer de 2024. En la tardor del 2026 s’ampliarà l’espai de Fira de Barcelona amb un nou pavelló ara en construcció, anomenat pavelló 0, Permetrà créixer l’actual Mobile que, mica en mica, es va acostant al seu rècord de participants.

El nou MWC 2023 torna per ser quasi com el d’abans de la pandèmia

Articles relacionats

Back to top button