superior

DestinacionsFires i CongressosTransport

El Pallars Jussà aposta per una estratègia de mobilitat turística sostenible a la comarca

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va assegurar que “el sector turístic de la comarca vol anar avançant a desenvolupar una estratègia de mobilitat turística sostenible”. Ubach va fer aquestes declaracions en el decurs del seminari que sobre turisme i mobilitat sostenible en zones de muntanya es va celebrar fa uns dies a Tremp.

El president va ratificar “la voluntat d’avançar en aquesta línia de treball a través de la cooperació amb altres territoris de característiques similars, fet que obre les portes a futurs projectes de cooperació europeus vinculats a aquesta temàtica”. En aquest sentit, es va informar dels contactes realitzats amb iniciatives i experiències franceses.

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, i el director de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya – Operadora, Oriol Juncadella, van donar a conèixer les inversions que s’estan fent per millorar el servei ferroviari a la línia Lleida-Pobla de Segur, amb l’adquisició de nous trens que es preveu posar en funcionament l’any 2016.

El programa del Seminari estava dividit en diferents blocs temàtics. Un dels blocs estava vinculat a les oportunitats de finançament de projectes turístics amb fons europeus i a presentar experiències de desenvolupament turístic i mobilitat sostenible en zones de muntanya. Un altre bloc anava destinat a presentar iniciatives sorgides en el territori durant els últims anys, algunes d’elles vinculades molt directament al Tren dels Llacs. La sessió es va finalitzar amb una degustació de productes locals, preparada per integrants de l’associació ÀPAT i amb un espai per realitzar contactes i networking entre els diferents participants.

El Seminari va ser organitzat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte “Treball a les 7 comarques”.

Articles relacionats

Back to top button