superior

Destinacions

El Delta de l’Ebre, premi Destinació Europea d’Excel•lència 2009

El Delta de l’Ebre ha rebut a Brussel•les el premi EDEN de Destinació d’Excel•lència per la seva conservació i posada en valor dels recursos naturals del territori. El parc natural del Delta ha estat l’única destinació de l’Estat que ha aconseguit el premi.

Enguany, el premi EDEN —que s’emmarca dins les accions de la Comissió Europea per a la competitivitat del turisme— està vinculat a les destinacions turístiques emergents en Espais Naturals Protegits. Concretament és un reconeixement que premia el turisme de zones naturals protegides però que practiquen una “oferta turística sostenible”.

El Parc Natural rep prop de 160 mil visitants anuals i una quarta part són turistes europeus. Els francesos representen la meitat dels turistes estrangers, seguits pels alemanys i britànics. Aquesta distinció permetrà al Delta de l’Ebre accedir a les fons de finançament de la UE així com la possibilitat d’incorporar aquest segell d’excel•lència europeu a totes les accions de promoció. A més, la Comissió Europea assumirà despeses relacionades amb la promoció de la destinació com vídeos, internet, publicacions i altres activitats.

En conèixer aquesta distinció el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha declarat que “el guardó representa la consolidació de Terres de l’Ebre com a destinació turística i un reconeixement de la forta aposta per la natura com a un dels elements diferenciadors de la marca”.

Back to top button