superior

Fires i Congressos

El 6 i 7 d’abril, al Pla d’Urgell se celebra el III Fòrum d’Ecoturisme

180 assistents presencials, a banda dels participants on line, es trobaran al Pla d’Urgell (Lleida) en una de les principals cites de l’ecoturisme, el turisme de natura i la sostenibilitat. Aquest Fòrum ENS arriba quan la pandèmia ha estimulat les activitats a l’aire lliure i en els espais naturals.

El sector de l’ecoturisme vol convertir l’èxit obtingut els dos darrers anys en una nova tendència de consum turístic i no en un fet conjuntural. L’Organització Mundial del Turisme (OMT) ja calculava que un 20% del turisme a nivell global és ecoturisme o turisme en entorn natural. Ara la covid ha introduït uns hàbits que han potenciat la descoberta de la modalitat del turisme de natura.

En aquest senti, segons han explicat, el Fòrum ENS vol “afavorir pràctiques sostenibles que apostin per la qualitat, que preservin l’entorn i que contribueixin a desestacionalitzar i descentralitzar els fluxos turístics”, en sintonia amb els objectius la Pla estratègic turístic de Catalunya.

El programa del Fòrum inclou taules de debat; sessions de treball participatives; una àgora de projectes amb presentacions d’iniciatives per redescobrir els espais naturals de forma sostenible, inclusiva, saludable i guiada; sessions de networking; entre d’altres activitats. L’objectiu és identificar i afrontar el nous reptes de l’ecoturisme a Catalunya, ja que disposa d’una xarxa de més de 180 espais protegits en una superfície equivalent al 30% del territori català. I entre les ponències destacades hi hauran la dels representants internacionals de la Global Ecotourism Network, Marianela Camacho i Masaru Takayama.

L’esdeveniment està organitzat pel Departament d’Empresa i Treball, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal.

Articles relacionats

Back to top button