Estudis-antics

Catalunya lidera l’ocupació en el sector turístic

341 mil persones han treballat en activitats vinculades a la indústria turística catalana durant el primer trimestre. Aquesta dada representa un 5,4% més que l’any anterior i situa Catalunya com a la Comunitat Autònoma amb més persones ocupades en el turisme juntament amb la comunitat de Madrid (343 mil persones). La indústria turística ha generat l’11% del total d’ocupats a Catalunya.

Segons l’Enquesta de Població Activa, segueixen Catalunya i Madrid, Andalusia (311 mil ocupats), C. Valenciana (211 mil), Canàries (195 mil) i Balears (89 mil).

A Catalunya, 264 mil han estat treballadors assalariats i 77 mil autònoms. Destaca l’increment interanual del 12,2% en el nombre de treballadors autònoms que s’han ocupat en el sector turístic català.

Catalunya ha estat la tercera Comunitat Autònoma amb menor taxa de temporalitat (contractes temporals) en activitats de la indústria turística, per darrere de la Comunitat de Madrid i les Illes Balears. La taxa de temporalitat ha estat del 23,7 %, amb un creixement interanual del 7,2%. La taxa d’atur mitjana en turisme ha estat 12,5 %, inferior a la de l’any passat per al mateix període (-4 %).

Articles relacionats

Back to top button