superior

Organismes / Política turística

El turisme nàutic genera a Espanya 2.000 milions d’euros

L’any 2010, el turisme nàutic a Espanya va atraure més de dos milions de turistes, un 9,2% més que l’any anterior, que van generar una despesa de 2.000 milions d’euros (+8,4%). Amb aquestes xifres a la mà, per aquest 2011 s’ha previst una inversió de prop de 490.000 euros per potenciar la promoció d’aquest sector a través de les estacions nàutiques.

Turespaña, Segittur, l’Asociación Española de Estaciones Náuticas, les comunitats autònomes de Catalunya, Andalusia, Illes Balears, Canàries, Galícia, Múrcia i València, i la Ciutat Autònoma de Ceuta, han signat un conveni de col•laboració per impulsar la promoció i la comercialització de les estacions nàutiques a escala estatal i internacional.

La signatura d’aquest conveni permetrà desenvolupar el pla anual d’actuació previst per a aquest 2011 amb els projectes, les activitats i les accions promocionals i de màrqueting que es duran a terme per divulgar i posicionar el producte Estació Nàutica en els mercats emissors considerats prioritaris en aquest conveni: Regne Unit, Alemanya, França i Rússia.

Les estacions nàutiques estan considerades com a projecte innovador en el litoral i com a element desestacionalitzador de l’oferta de turisme nàutic. Una Estació Nàutica és un espai recreatiu que permet la pràctica del turisme nàutic, entenent-lo com a vacances actives en contacte amb l’aigua, amb la possibilitat de realitzar activitats com ara vela lleugera, motor, surf, submarinisme, rem, etc. Aquestes activitats es complementen amb l’oferta allotjativa, turística i d’oci de l’entorn.

El pla contempla, entre d’altres accions, presentacions a agències especialitzades, associacions, mitjans de comunicació, prescriptors i clubs nàutics; cursos formatius i viatges de prospecció per a agents de viatge i turoperadors; assistència a fires; accions dirigides a client final; edició de material promocional imprès i audiovisual; i una campanya internacional de publicitat online.

Catalunya

L’aportació econòmica de Catalunya per a l’acompliment d’aquest conveni serà de 50.000 euros que se sumarà a l’aportació de la resta d’organismes estatals i de la resta de destinacions que també han subscrit aquest conveni.

Actualment, Catalunya disposa de 7 estacions nàutiques: L’Estartit – Illes Medes, Roses-Cap de Creus i Badia de Palamós i Calonge-Sant Antoni, a la Costa Brava; Vilanova i la Geltrú, a la Costa de Garraf; Costa Daurada (Salou-Cambrils-Mont-roig/Miami Platja-Vandellós/Hospitalet), a la Costa Daurada; Santa Susanna, a la Costa de Barcelona-Maresme; i Sant Carles de la Ràpita-Delta de l’Ebre, a les Terres de l’Ebre. Aquestes estacions s’agrupen en l’Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya (AENC), que forma part de l’Asociación Española de Estaciones Náuticas (AEEN).

Back to top button