AllotjamentEmpreses

Airbnb segueix amb la seva campanya de rentat d’imatge a nivell mundial

La plataforma Airbnb destinarà 450 milions d’euros per formar part dels patrocinadors prioritaris del Comitè Olímpic internacional (COI).

L’acord de sponsor amb els Jocs Olímpics serà fins el 2028. La multinacional nord-americana, molt criticada a nivell global per saltar-se la majoria de lleis i regulacions nacionals, pot rentar la seva imatge amb aquest intent de homologar-se a grans firmes com Coca-Cola, Visa, Samsung i Toyota, entre d’altres sponsors del moviment olímpic.

Però a més de l’aportació econòmica, Airbnb es lliga al COI com allotjament oficial. L’oferta de pisos turístics formarà part de l’allotjament que es posi a disposició de membres VIP del moviment olímpic, aficionats i familiars d’aletes en les diferents seus dels Jocs. Aquesta operació normalitza la seva activitat com a actor de l’allotjament. Començarà la seva relació amb els jocs d’estiu del 2020 a Tòquio, seguirà en 2024 a París i 2028 a Los Angeles, i també a Pequín 2022 i Milà 2026 en els jocs d’hivern.

Segons un informe aportat per Airbnb sobre l’impacte que va tenir la seva col·laboració en 2016 en els jocs de Rio de Janeiro, la plataforma calcula que va aportar una capacitat d’allotjament addicional equivalent a la que podrien haver facilitat 257 hotels. En 2018 la multinacional també va col·laborar en els jocs d’hivern celebrats a Corea de Sud. En aquest cas calcula que van allotjar a uns 15.000 clients, xifra equivalent a l’ocupació de 46 hotels. La companyia defensa que la seva col·laboració permetrà, a la resta de seus olímpiques, minimitzar la construcció d’infraestructures.

Una de les primeres veus crítiques amb aquest acord ha estat l’alcaldessa de París, Anne Hidalgo, que ja ha protestat davant el president del COI pel que significa una plataforma d’aquest tipus i l’impacte negatiu que té a la seva ciutat. El sector hoteler també ha estat crític amb el paper del COI en aquesta aliança.

Articles relacionats

Back to top button