superior

Destinacions

8 de novembre, Dia Europeu de l’Enoturisme

La Xarxa Europea de Ciutats del Vi (RECEVIN) és la impulsora del primer Dia Europeu de l’Enoturisme, que tindrà lloc el pròxim 8 de novembre. Les poblacions catalanes que pertanyen a la Xarxa, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, hi prendran part amb activitats com l’obertura de bodegues, visites guiades, sopars de maridatge, tallers de cata i cursos de viticultura.

La iniciativa es planteja com una trobada anual que se celebrarà a diferents ciutats el segon diumenge de noviembre. L’objectiu és promoure i difondre la cultura del vi, i fer-ho de manera simultània a tots els països europeus. El vi com a dinamitzador de projectes turístics de qualitat, de salut i de lleure, incrementa l’activitat econòmica al territori i permet diversificar els negocis.

RECEVIN espera que el Dia Europeu de l’Enoturisme contribueixi a afavorir l’homogeneïtzació dels estàndards de qualitat de les diferents rutes del vi europees. Els estàndards hi són a nivell teòric, gràcies al projecte VINTUR, però falta encara la part pràctica per concretar les acreditacions.

Els enoturistes europeus ja són més de 20 milions, i la Xarxa Europea treballa amb l’objectiu que la UE declari un Any Europeu de l’Enoturisme.

Ruta del Vi a Lleida

Pel que fa a d’altres novetats en el sector a Catalunya, Lleida vol posicionar-se com a destinació d’enoturisme i a finals d’any estrenarà la Ruta del Vi. Més de cinquanta entitats de la capital del Segrià, entre cellers, hotels, restaurants i municipis han constituït l’Associació del Vi, promotora de la Ruta, que pretén captar sobretot públic del país, atret pels atractius gastronòmics i paisatgístics de la zona. Segons fonts municipals, un de cada quatre enoturistes de l’estat és català.

La zona de la D.O. Costers del Segre ja pertany a la xarxa espanyola ACEVIN, i properament podria integrar-se a la xarxa europea RECEVIN. Una altra mostra de la bona salut de l’enoturisme a terres lleidatanes és la celebració de la primera festa del vi novell de Lleida, el passat 25 d’octubre als Camps Elisis.

Back to top button