superior

abajo

AAVV i TTOO

Tensió en la negociació del conveni col·lectiu de les agències de viatges

La proposta empresarial de la Confederació Espanyola d’Agència de Viatges (CEAV) de congelar els salaris en 2016 aixeca de la taula de negociació del conveni col·lectiu de les agències de viatges als sindicats.

En la quarta reunió entre empresaris i sindicats ha arribat una ruptura de la negociació del nou conveni. La proposta de la patronal d’increment salarial del 0,5% per als anys 2017 i 2018 i incrementar la jornada no ha agradat als representants sindicals.

CEAV acusa d’irresponsabilitat a les centrals sindicals per abandonar la taula de negociació sense causa justificada després d’aprovar l’acta de la reunió anterior. Critica la seva actitud ja que retarda el procés de negociació fins a la propera reunió. Segons informen els contactes tornaran el 18 d’abril.

Els sindicats per la seva banda acusen a la patronal de no complir amb el compromís de fer arribar les seves propostes amb el termini necessari per estudiar-les i debatre-les en la reunió. Els representants dels treballadors consideren que CEAV vol fer un pas enrere en els drets laborals aconseguits pels agents de viatges, just en un moment en el qual consideren que l’activitat s’està recuperant i les perspectives de negoci són positives. L’augment de la jornada laboral en 28 hores anuals amb una congelació salarial aquest any i creixements discrets del 0,5% els dos propers és motiu per no signar el conveni, asseguren els sindicats.

La negociació del conveni d’agències de viatges afecta a més de 50.000 treballadors. UGT, CCOO i SPV són les organitzacions participants en la reunió de la comissió negociadora.

Articles relacionats

Back to top button