superior

abajo

Empreses

Es dóna per feta la venda de Port Aventura

Fonts internes del parc temàtic donen per feta la venda de PortAventura als fons de capital risc Blackstone per part de Criteria, el holding de La Caixa. Segons aquestes mateixes fonts, la directora del parc, Mercedes de Pablo, estaria preparant la seva incorporació a Criteria.

Cap al passat mes de novembre, es va saber que el holding de La Caixa estava disposat a vendre el total de les accions del parc i que estima el seu valor en més de 500 milions d’euros. A través d’intermediaris, va sondejar diversos grups del sector per conèixer les possibilitats de venda del complex lúdic de Vila-seca. Parques Reunidos i la divisió de parcs de lleure de Disney van ser algunes de les empreses que varen mostrar interès.

Blackstone adquirí el 2000 el 50% de la propietat de Universal Studios Escape, empresa titular de dos parcs temàtics a Florida. També gestiona el grup Merlín Entertainment que compta amb museus, atraccions, parcs i aquaris en diferents països.

La venda a Blackstone suposa la tornada a Universal al parc temàtic català després que en 2004 vengués les seves participacions a la Caixa i deixés el control del parc després de set anys de gestió.

Back to top button