superior

Apartaments

Els apartaments turístics estan en peu de guerra

La Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur) critica amb força el nou decret de regulació dels habitatges d’ús turístic que està tramitant la Generalitat de Catalunya. Les diferències entre l’administració i el sector dels apartaments és total i els empresaris qualifiquen la normativa d’absurda, decepcionant i nyap.

El decret, que es troba en fase d’al•legacions, proposa traslladar als ajuntaments el control d’aquesta activitat. El sector denuncia que els consistoris no tenen recursos per assumir aquestes funcions i el que es produirà serà una desregulació de facto dels apartaments. Federatur també critica que el decret no contempli uns mínims de garanties i qualitat dels establiments de cara al consumidor. Fonts del sector comenten que amb aquesta normativa no s’afavoreix la professionalització del sector i que la Generalitat vol treure’s de sobre els apartaments.

El president de Federatur, Lluís Torrent, ha arribat a demanar la dimissió del director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, per aquesta qüestió. Torrent s’ha mostrat indignat amb la direcció general de Turisme perquè no els ha tingut en consideració. Els apartaments no reben, per part de la Generalitat, la mateixa consideració turística que les altres modalitats d’allotjament: hotels, càmpings i cases rurals.

Lluís Torrent ha confirmat la seva participació en el programa de televisió el “Debat de Comunicatur.info”

Back to top button