Destinacions

Tres parcs naturals gironins acreditats com a turisme sostenible a Brusel·les

Els parcs naturals (PN) de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el PN del Montseny i el PN del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter acaben de rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). El lliurament ha tingut lloc al Parlament Europeu a Brussel·les.

Els certificats CETS els atorga la Federació Europarc i és un important reconeixement europeu que acredita que el desenvolupament del turisme en aquest territori es realitza de forma sostenible i d’acord amb els objectius de la Carta Europea de Turisme Sostenible. Tenen validesa fins a l’any 2020. Es de destacar que el PN de la Zona Volcànica de la Garrotxa es la tercera renovació que aconsegueix i va ser el primer a rebre aquesta distinció a tot l’Estat Espanyol.

Després de l’acte celebrat al Parlament Europeu, els representants gironins s’han desplaçat a la delegació del Govern català davant la Unió Europea per oferir una presentació de la Costa Brava i el Pirineu de Girona centrada en els atractius i els valors naturals, patrimonials i turístics de la demarcació. A l’acte hi han estat presents representants de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Girona, del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, directius i gestors responsables dels parcs naturals distingits i d’altres personalitats, així com periodistes especialitzats en turisme i viatges de natura, establerts a Brussel·les.

parcs-gironins-europarlament_-acreditacio-cets-europarcLa delegació gironina estava encapçalada per Miquel Noguer, vicepresident de la Diputació de Girona i Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Catalunya compta amb 6 espais naturals certificats, ja que a més dels gironins, també tenen el certificat el PN del Delta de l’Ebre, el PN de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el PN del Montsant.
Espanya compta amb un total de 30 espais naturals protegits acreditats amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.

Articles relacionats

Back to top button