superior

Destinacions

Andorra creix en turistes però que gasten menys

La temporada d’hivern al principat d’Andorra ha estat positiva per als allotjaments però no satisfà una activitat complementària clau com és el shopping. El comerç ha obtingut menys ingressos.

Els hotels han assolit un creixement del 4% de l’ocupació durant els mesos d’hivern mentre els comerciants han registrat menys vendes que la temporada passada. L’augment de turistes i la baixada d’ingressos és una mala fórmula per al sector.

Durant el primer quadrimestre de l’any el nombre de vehicles que han entrat a Andorra s’ha increment el 5,5%. Aquesta és l’única via d’accés al país. El creixement més important ha estat pels provinents de França (+10,4%), els vehicles que arriben des d’Espanya han pujat el 3,6%. Aquesta tendència positiva també s’allarga als darrers 12 mesos, amb un augment de l’afluència del 3,2% respecte al període anterior.

Més turistes que no s’han traduït en més vendes. El sector del comerç avisa que s’està començant a veure un canvi de tendència en les preferències dels visitants. Els nous turistes estan gastant més en experiències als propis hotels que en les botigues. Ara estudien com recuperar el segment de les compres mitjançant campanyes de promoció vinculades al turisme.

Just la setmana passada es va tancar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el Travel Bloggers Meeting 2016 amb la participació de 160 bloguers. Aquest certamen ha permès a Andorra Turisme potenciar la cultura, l’oci, la gastronomia i la natura de la destinació entre uns prescriptors turístics de primer nivell.

Articles relacionats

Back to top button