superior

Estudis-antics

Un nou concepte de viatger marcarà el sector turístic

Les majors oportunitats de negoci per al sector turístic estaran en els nínxols minoritaris de clients i en els serveis i productes cada vegada més especialitzats. El sector dels viatges està evolucionant cap al concepte del “viatger expert”. Les noves tendències apunten a un turista cada vegada més informat, més exigent en les seves expectatives i procedent de mercats més diversos.

Aquestes són algunes de les conclusions a les quals ha arribat un estudi presentat per Amadeus. Internet ha posat molta més informació a l’abast del viatger, ja sigui a través de continguts de professionals, xarxes socials o comentaris d’altres usuaris. D’aquesta manera, diuen, s’ha anat estenent el perfil de viatger “expert”, al que hauran d’adaptar-se i atendre els professionals i les destinacions.

Segons l’informe, les tres característiques que marcaran l’evolució del sector, en les quals haurien de focalitzar-se i innovar els proveïdors i intermediaris de la indústria turística per aprofitar al màxim les oportunitats són: la generalització d’un perfil de viatger cada vegada més informat i exigent; l’evolució cap a una experiència de viatge cada vegada més influïda per les tecnologies interactives; i la proliferació de segments minoritaris de productes i clients.

El futur client s’inclinarà bé per un servei altament personalitzat, o bé per una experiència cada vegada més online en la recerca d’informació.

Els viatges a Àsia i Àfrica seran més demandats que mai i la procedència dels viatgers també serà cada vegada més variada, especialment perquè el creixement de les classes mitjanes en els països BRIC (Brasil, Rússia, l’Índia i Xina) es traduirà en un increment del turisme emissor i dels viatges d’empresa procedents d’aquests països.

Quant als avanços més significatius per al futur, l’estudi cita la proliferació de sistemes d’informació sobre destinacions basades en les preferències de cada turista, també s’imposaran les interficies intuïtives d’accés als sistemes informàtics, la realitat virtual i les tecnologies de geolocalització.

Gairebé 3.000 professionals del sector del viatge de tot el món i líders destacats d’empreses com Kayak, Forrester, Qatar Airways, Marriot International o Expedia, han participat en aquest estudi amb les seves aportacions i opinions.

Articles relacionats

Back to top button