superior

Destinacions

Turisme actiu a Lleida: 54 milions d’euros per temporada

L’oferta de turisme actiu i d’aventura de les comarques lleidatanes creix un 12% i ja arriba a les 159 empreses. Aquest sector genera un impacte econòmic d’uns 54 milions d’euros per temporada, xifra que representa el 6,5 % dels ingressos del sector turístic de Lleida. Les xifres, doncs, confirmen la consolidació d’aquest territori com a destinació capdavantera en aquest segment de mercat.

Amb l’arribada de la primavera i del desglaç s’inicia la nova temporada d’esports d’aventura i de turisme actiu del Pirineu i de les Terres de Lleida, que durarà fins al 15 d’octubre.

Des del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de l’Associació d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà consideren que la temporada es presenta amb bones expectatives i que es podran mantenir els més de 625.000 serveis que anualment es fan entre les diferents modalitats.

Empreses i entitats lleidatanes treballen des de fa temps per potenciar totes les activitats relacionades amb els esports d’aventura i el turisme actiu perquè generen la majoria dels clients que visiten la zona fora de temporada.

Oferta a totes les comarques

Aquestes 159 empreses -17 més que l’any passat- es reparteixen per les 13 comarques de Lleida. En aquest sentit, a la comarca del Pla d’Urgell, que fins ara era l’única que no disposava de cap empresa al seu territori, s’acaba de crear una empresa d’hípica. Ràfting, BTT, barrancs i l’hípica encapçalen el rànquing d’activitats més demandades.

Aquest bon posicionament de les comarques lleidatanes en el turisme actiu i d’aventura la converteixen en escenari de competicions de tot tipus, moltes d’elles, de nivell internacional. Així, el Pont de Suert, a l’Alta Ribagorça, acollirà del 25 al 27 de juny la VII Trobada Internacional i el IV Congrés Internacional de Descens de barrancs, canyons i engorjats-Gorgs 2010. Aquest esdeveniment esportiu, un dels més importants sobre aquestes disciplines, comportarà una afluència de més de 900 persones procedents de tot el món.

Back to top button