superior

Hotels

Hotels de Barcelona demanen mà dura contra els allotjaments sense llicència

El Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB) i l’Associació Catalana d’Albergs Turístics (ACATUR) denunciaran davant l’administració pública els allotjaments que operen sense llicència. Demanen major contundència contra l’activitat il•legal que genera competència deslleial.

L’objectiu de les dues entitats és eradicar aquest tipus d’activitat de la ciutat de Barcelona. ACATUR ja va denunciar aquest estiu que molts allotjaments oferien serveis d’alberg sense contar amb cap tipus de llicència (llegir Comunicatur En Barcelona operen 80 albergs il•legals per a turistes)

Entre els mesos de juliol i novembre l’associació d’albergs ja ha interposat 80 denúncies. Ara, se suma el Gremi d’Hotels de Barcelona a reclamar tant a l’ajuntament com a la resta d’administracions que siguin contundents i que agilitzin el tancament dels establiments fora de la legalitat.

Els hotelers afirmen que “l’oferta d’allotjament turístic il•legal ha augmentat la seva presència a Barcelona de forma desmesurada en els últims anys”. Una competència deslleial que amenaça la qualitat de l’oferta turística de la ciutat i llocs de treball dels allotjaments legals.

Adverteixen que “un establiment il•legal no assumeix costos ni despeses administratives i no pren les mesures de salut pública i de seguretat adequades i constituïxen un elevat risc per als turistes que s’allotgen”. També atribueixen aquests establiments la generació d’un important malestar veïnal i ciutadà.

Alguns ofereixen places molt per sobre de la seva capacitat, en alguns casos 13 vegades major de les places permeses, uns altres proporcionen serveis no permesos o amb instal•lacions amb un nivell molt inferior del fixat per la llei.

[HOME]

Back to top button