TT.OO. AA.VV.

Thomas Cook aconsegueix evitar la denúncia dels hotelers pel descompte del 5%

La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) i Thomas Cook han arribat a un principi d’acord per evitar el Tribunal de la Competència. Concretament el turoperador es compromet a no tornar a aplicar un descompte del 5% sobre la facturació sense pactar-lo abans amb els hotelers. Sobre les quantitats ja descomptades Thomas Cook negociarà de manera particular amb els hotels afectats per compensar-los amb un increment en la facturació per al pròxim any.

L’acord, en principi positiu, deixaria a les empreses hoteleres afectades per la retallada d’un 5% de les factures davant d’una negociació desigual ja que haurien d’acordar o gairebé sotmetre’s, individualment, a les condicions de la devolució que marqui Thomas Cook. La situació pot crear precedent en altres turoperadors temptats a aplicar descomptes i retenir pagaments en moments econòmics difícils a canvi de realitzar una compensació en la facturació de mesos futurs.

Molas ha declarat que Thomas Cook ha reconegut en aquest principi d’acord “l’error” comès en aplicar de manera unilateral el descompte, al mateix temps que s’ha compromès a no efectuar “mai més” una acció d’aquest tipus sense consensuar-lo abans amb els hotelers. A més, el turoperador s’ha compromès a augmentar el pròxim any el volum de passatgers amb destinació Espanya en un 5% respecte a 2010, el que suposa uns 50.000 clients més que generaran unes 400.000 estades.

Aquest ha estat el resultat d’una reunió durant la World Travel Market (WTM) de Londres, convocada per la CEHAT i a la qual han assistit el seu president, Joan Molas, i el president de Thomas Cook, Manny Fontela. També han assistit els representants polítics de turisme de València, Balears i Canàries.

El principi d’acord encara no s’ha signat però Molas creu que es farà en els pròxims dies. La CEHAT havia anunciat que, de no arribar a un acord satisfactori, durien el cas davant el Tribunal de la Competència Europeu, aspecte que amb la signatura de l’acord queda descartat.

Back to top button