superior

Allotjament

Els administradors de finques denunciaran els pisos turístics il·legals

El Col·legi d’Administradors de Finques de Catalunya actuarà de forma activa en la detecció i denúncia dels habitatges turístics que funcionen a les comunitats de veïns sense els permisos pertinents. Activaran una campanya per informar als gestors i als propis veïns sobre la normativa d’allotjaments turístics.

Els Administradors de Finques han signat un acord amb la direcció general de Turisme per agilitzar els tràmits de la denúncia a l’administració dels apartaments o habitatges d’ús turístic il·legals. El col·legi difondrà entre les comunitats de propietaris un protocol de bones pràctiques que ha redactat per assegurar el compliment de la normativa turística i de les normes de convivència en els edificis. La directora general de Turisme, Marian Muro, ha volgut destacar la importància d’aquest acord perquè “en la tasca de control de la legalitat dels habitatges d’ús turístic és molt important comptar amb la col·laboració dels agents que hi intervenen. Els Administradors de Finques són professionals que coneixen de primera mà la gestió dels edificis que administren, i la seva col·laboració serà clau a l’hora d’identificar aquells habitatges turístics que no compleixen amb la normativa turística”.

Segons han informat “quan un col·legiat detecti un habitatge turístic il·legal en una de les finques que administra, podrà facilitar aquesta informació a qualsevol dels col·legis i aquests, prèvia comprovació de la informació facilitada, podran realitzar la corresponent denúncia, adreçada a la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, a través del Registre general electrònic de l’Administració. Cal destacar que en aquestes denúncies no caldrà que hi consti cap dada que identifiqui les entitats o els particulars que han comunicat al col·legi la denúncia”.

Aquesta col·laboració s’emmarca en la intenció de la direcció general de Turisme d’impulsar al màxim la regularització i el cens de l’oferta existent d’apartaments i vivendes turístiques per fer aflorar l’economia submergida en aquest subsector de l’allotjament. A Catalunya hi ha registrades 45.968 habitatges que ofereixen 263.721 places. Es calcula que el volum total d’allotjament d’aquest tipus a Catalunya és de 500.000 places.

Articles relacionats

Back to top button