superior

AllotjamentDestinacions

Barcelona duplicarà els inspectors per trobar apartaments il·legals

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit limitar el nombre d’habitatges d’ús turístic a les zones de la ciutat on hi hagi més pressió. En una setmana d’inspeccions el consistori han tancat més pisos turístics que en quatre anys i ha anunciat que passarà de 60 a 120 el nombre d’inspectors.

L’Ajuntament reconeix la importància del turisme i com ha esdevingut en un dels eixos fonamentals de la vida de la ciutat urbana. L’activitat turística genera 37 milions d’euros diaris, un 12% del PIB de la ciutat, i 12.000 llocs de treball. Però a la vegada opina que cal reduir al mínim els perjudicis que això pot comportar als ciutadans.

L’objectiu que s’ha marcat per intentar eradicar l’incivisme en barris com la Barceloneta és localitzar els apartaments irregulars i imposar multes més elevades. Una de les mesures en les que està treballant és distribuir millor els turistes a la ciutat amb rutes descentralitzades.

L’oposició política ha criticat que les mesures arriben tard i que opinen que la problemàtica se li ha escapat de les mans als responsables municipals. Alguns grups municipals com PSC i ICV consideren que Barcelona ha arribat al límit del turisme i cal posar fre a l’atracció de més turistes.

Una de les propostes dels partits és reclamar que la taxa turística que es recapta a la ciutat de Barcelona es dediqui a millorar la vida dels veïns i no a promoció turística com fins ara.

Articles relacionats

Back to top button