superior

AllotjamentDestinacions

La moratòria de Barcelona frena 35 hotels però dóna llicència a 51

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat l’estat de la moratòria que va aplicar després de les eleccions municipals que paralitzava qualsevol nou hotel, alberg i residència a la ciutat.

Després d’analitzar la situació legal de les sol·licituds de llicència per obrir allotjaments turístics el consistori ha anunciat que haurà de concedir permís a 51 projectes que podran tirar endavant. En total 4.000 nous llits per a la ciutat en 45 hotels, 5 albergs i una residència. L’ajuntament no ha tingut més remei que aprovar 36 del mig centenar de projectes perquè ja estaven en obres abans de decretar la suspensió.

Per contra, l’equip de govern de Barcelona ha assegurat que 35 establiments, previstos bàsicament en el centre de la ciutat, hauran d’esperar uns mesos. Aquests projectes que sumarien 5.000 places quedaran subjectes al que determini el Pla Urbanístic d’Allotjaments Turístics que encara trigarà mesos a conèixer-se. Els 35 establiments que frena corresponen a 30 hotels, 3 albergs i 2 residències d’estudiants situats a l’Eixample i Ciutat Vella.

La responsable d’Urbanisme de Barcelona, Janet Sanz, defensa la suspensió de llicències ja que és necessari “posar ordre” i no deixar el control del desenvolupament en mans privades. Sanz opina que la ciutat es trobava en una situació de creixement il·limitat de l’ús hoteler.

Articles relacionats

Back to top button