superior

Destinacions

La història mil·lenària de Catalunya com atractiu turístic

L’associació Rutes del Romànic ha creat un itinerari al voltant de la figura de l’Abat Oliba. L’edició d’una guia que situa els principals escenaris de la seva vida i la senyalització de la ruta anomenada “Camins del Bisbe” són les actuacions principals amb les quals volen potenciar el turisme cultural a la Catalunya interior.

El primer tram senyalitzat transcorre entre Ripoll i Vic, passant per Sant Joan de les Abadesses i busca donar valor turístics als llocs, monuments i obres d’art que van caracteritzar la Catalunya de l’any mil, segons informa la direcció general de Turisme que subvenciona la iniciativa.

L’associació Rutes del Romànic que ha impulsat el projecte la integren els ajuntaments de Vic, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Manresa, els consells comarcals d’Osona, Ripollès, Bages i el Consorci de Turisme de la Vall de Sau Collsacabra. La iniciativa coincideix amb la commemoració del mil·lenari de la proclamació d’Oliba com a abat dels monestirs de Ripoll i Cuixà.

La proposta turística està pensada per fer-se a peu i aprofita els senders de petit i gran recorregut, i camins locals. Els escenaris busquen transportar al viatger a l’època comtal. Segons manifesta la direcció general de Turisme l’Abat Oliba és un “personatge de talla europea i protagonista destacat del naixement de Catalunya a l’edat mitjana”.

La primera fase del recorregut que s’ha senyalitzat es divideix en deu etapes i travessa el Ripollès, Osona i el Collsacabra. En la segona fase està previst allargar la ruta fins a Sant Joan de les Abadesses, Montserrat o Sant Benet de Bages. L’última fase del projecte connectarà el sender amb la Catalunya Nord a territori francès, punts “emblemàtics” del naixement de Catalunya.

Back to top button