superior

EmpresesMercats

Eurodisney investigada per Brussel•les per cobrar diferents tarifes als turistes estrangers

La Comissió Europea (CE) investiga Disneyland París per cobrar preus més baixos que beneficien a francesos i belgues en front de la resta de nacionalitats. Les autoritats europees consideren que és il•legal i volen que Disney justifiqui el motiu d’aquesta aplicació de tarifes diferents segons el país de residència del visitant. El parc es defensa dient que es tracta d’unes diferencies motivades per les promocions.

Brussel•les ha rebut múltiples queixes per aquesta pràctica i ha decidit finalment actuar. Disney París faria cobrar entrades més econòmiques els residents a França i Bèlgica perquè tenen accés a ofertes més favorables mentre els visitants d’altres països han de pagar més per les mateixes entrades.

El parc temàtic defensa que la política de preus es basa en qüestions promocionals i no de discriminació. Els països tenen interessos diferents amb calendaris de vacances diferents, asseguren. La CE considera que aquestes promocions “no són accessibles a altres consumidors” i sí es poden considerar una discriminació il•legal. Les ofertes que estan a Internet no són accessibles des de tots els països perquè les webs redireccionen a la de cada país on no apareixen ofertes i els preus són més elevats. El parc es defensa dient que no tenen cap inconvenient en que persones d’altres països demanin reservar un paquet ofertat en un altre país.

Disneyland París també assegura que a taquilla els preus són exactament iguals per a tot el món però Brussel•les ha detectat que quan es vol fer la compra físicament en taquilla per adquirir un abonament anual Eurodisney exigeixen un compte bancari francès.

Articles relacionats

Back to top button