superior

abajo

Destinacions

Cardona opta als Premis Europeus d’Excel•lència Turística

Cardona representarà a Catalunya en la convocatòria 2011 dels Premis Europeus d’Excel•lència Turística (EDEN). Enguany, els guardons EDEN, impulsats per la Comissió Europea, premien destinacions europees emergents que han basat el desenvolupament econòmic local en la regeneració d’algun espai degradat per convertir-lo en una atracció turística.

L’acte de presentació, celebrat al Parador de Cardona, ha comptat amb la participació del subdirector General de Programació Turística de la Generalitat de Catalunya, Josep Miralpeix, i l’alcalde de Cardona, Josep M. Sala. Miralpeix ha destacat que “la Generalitat ha triat Cardona perquè és una excel•lent candidatura, ja que és un exemple de com, amb la implicació de tots els agents del territori, s’afavoreix la creació d’un projecte turístic capaç de generar una dinàmica econòmica en el municipi”.

La base de la candidatura de Cardona són dos recursos restaurats per al seu ús turístic: la vall Salina i el seu Parc Cultural de la Muntanya de Sal, que s’afegeixen a d’altres atractius de Cardona: el castell, convertit en Parador de Turisme; el nucli antic, declarat bé cultural d’interès nacional; i l’entorn natural.

Cardona haurà de competir amb candidatures d’altres comunitats autònomes que també aspiren a aconseguir aquest premi europeu en què participen una vintena de països i que es resoldrà durant el segon semestre de l’any. Un cop obtinguda aquesta distinció, la Comissió Europea assumeix la promoció de les destinacions guanyadores com ara la realització de vídeos, accions a internet i l’edició de publicacions.

Cardona rep més de 70.000 visitants l’any i el seu repte principal és consolidar la seva oferta turística i complementar-la amb nous atractius. Un exemple és el projecte de creació d’una zona wellness, amb la sal com a protagonista, en el Parc Cultural de la Muntanya de Sal.

L’any 2009, el Parc Natural del Delta de l’Ebre va resultar guanyador en la tercera edició d’aquests premis organitzats sota el lema “Turisme en zones naturals protegides”.

Back to top button