superior

Organismes / Política turística

500 milions per finançar projectes de renovació d’instal•lacions del sector turístic

El Ministeri de Turisme del govern espanyol ha doblat el pressupost en turisme per al 2009, passant de 372 fins a 778 milions d’euros. Més de la meitat del pressupost, 400 milions, es dedicaran al Pla Renove d’Infrastructures Turístiques, especialment destinat a petites i mitjanes empreses.

A començaments de 2009 estaran disponibles diferents línies de crèdit en condicions avantatjoses. La secretaria d’Estat de Turisme vol que es puguin beneficiar hotels, agències de viatges, restaurants i infrastructures, per un import que pot arribar als 500 milions d’euros.

Un altre capítol destacat en els pressupostos és el Pla de Turisme Social Europeu, o turisme sènior, del que ja va informar COMUNICATUR (Programa europeu de turisme sènior). Aquest pla comptarà amb una dotació de 5 milions d’euros per impulsar els projectes pilot que s’han anunciat. Joan Mesquida, secretari d’Estat de Turisme, ha afirmat que aquest programa serà tot un èxit i que es calcula que hi ha 100 milions d’europeus entre els 55 i els 75 anys considerats clients potencials. A més el 50% d’aquests no ha sortir mai del seu país.

Mesquida ha qualificat els pressupostos generals per al 2009 com “els millors de la història del turisme”. Segons ell, les diferents partides econòmiques donaran resposta a les necessitats dels sector i estan pensades per seguir la línia marcada en el Pla de Turisme Horitzó 2020.

Back to top button