17 ciutats creen la xarxa ‘Cultura i Turisme Urbà’

Empreses i associacions culturals de 17 ciutats espanyoles i europees han creat la xarxa ‘Cultura i Turisme Urbà’, amb la qual oferiran i promouran activitats vinculades a la història, l’art i la cultura com alternativa turística i d’oci.

Les associacions i empreses aporten a la xarxa un conjunt de professionals que ofereixen visites guiades pel patrimoni cultural urbà de les respectives ciutats en les quals operen. ‘Cultura i Turisme Urbà’ ha establert contactes amb companyies i turoperadors per establir acords de distribució dels seus serveis.

La vicepresidenta de la xarxa, Marta Templado, ha explicat que la iniciativa busca "desenvolupar productes assequibles i de qualitat" de la mà dels ‘city breaks’ o escapades de pocs dies, un "segment emergent i de clients exigents i fidels".

Concretament, les entitats participants són Icono Serveis (Barcelona), Carpetania (Madrid), Turiart (Valencia), ConocerSevilla (Sevilla), GozArte (Zaragoza), Turiguías (Alicante), Sondytour (Antequera), Populo (Baeza), Cicerone (Granada), Seturja (Jaén), CulturArt (Murcia), ArteyRuta (Oviedo), Romotur (País Basc), Artificis (Úbeda), Toledopaisajes (Toledo) i, fora d’Espanya, Pariseos (París) i EnRoma (Roma).

La iniciativa està oberta a noves incorporacions. La pàgina web de l’associació (www.culturayturismourbano.com) es troba "en un estat embrionari" i funciona "com lloc de trànsit per accedir a les diferents ciutats", encara que "a mida que la iniciativa creixi s’aniran incloent continguts"./Ag EP

0 0 0