superior

Destinacions

Un estudi identifica a Catalunya més de 500 serveis turístics per al col·lectiu gai

En el marc del SITC s’ha presentat el primer estudi turístic sobre l’oferta LGBT (Lesbià, Gai, Bisexual i Transsexual) que existeix a Catalunya.

Enguany, el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC) ha dedicat un espai, anomenat PinkCorner, dirigit al col·lectiu homosexual. En aquest context, avui s’ha conegut quina és la realitat de l’oferta turística a Catalunya adreçada a aquest col·lectiu. L’estudi realitzat pel director de la revista Nois, David Martí, confirma que Barcelona i Sitges són els grans focus d’atracció de turisme gai i que concentren bona part de l’oferta existent a Catalunya.

Tot i això, els resultats de l’estudi indicarien que Catalunya disposa d’uns 500 recursos identificats com a producte LGBT. En la categoria de “producte” l’estudi inclou allotjaments, restaurants, botigues, bars, discoteques, associacions i altres tipus de serveis bastant diversos com poden ser perruqueries.

Barcelona és la primera destinació catalana d’aquesta comunitat, ja que anualment rep la visita de més de 150.000 viatgers LGBT. Sobre el perfil del turista gai destaca la seva capacitat de despesa, més alta que la mitjana, ja que acostumen a ser parelles sense fills o singles amb alt poder adquisitiu. La despesa la realitzen majoritàriament en oci i consum personal: roba, cosmètica, estètica, etc. Segons algunes estimacions la majoria de turistes LGBT que visiten Catalunya són homes gais en un 65%, dones lesbianes en un 25%, i un 10% són bisexuals i transsexuals.

Resum de l’estudi sobre l’oferta turística LGBT a Catalunya: accés al document

Back to top button