superior

abajo

Destinacions

La imatge de Barcelona, ​​tocada

L’última mala notícia per a la ciutat de Barcelona ha estat el consell que ha realitzat la CNN de no viatjar a la capital catalana. L’alcaldessa ha anunciat que llançarà una campanya per rellançar la imatge de la ciutat.

El portal d’internet de la cadena de televisió nord-americana la inclou entre els 12 destinacions turístiques del món que s’han d’evitar durant el 2018. Els moviments anti-turisme que s’han produït a Barcelona, ​​al costat de la massificació d’algunes zones de la capital són els elements que la CNN esgrimeix per recomanar evitar-la com a destinació turística.

La cadena de televisió recorda les manifestacions veïnals i les pintades contràries als turistes. També explica l’oposició social existent contra la plataforma Airbnb a la qual acusen d’haver contribuït a disparar els preus del lloguer i contribuir així a l’expulsió dels veïns dels seus barris de residència.

Per contra, suggereix València com a alternativa. La cadena es pregunta “Per què no anar a València per a un descans menys agitat, que competeix en gastronomia i cultura amb la millor de Barcelona”. A la mateixa llista de llocs a evitar es troben Venècia, Duvrovnic o Santorini.

Els hotelers barcelonins han reclamat amb urgència una campanya de promoció internacional per reforçar la reputació de la ciutat i remuntar un final d’any que han qualificat de “fatídic”. Dades del propi Gremi quantifiquen una caiguda de la facturació del 15% a l’octubre i novembre i d’un 25% al ​​desembre.

En aquest sentit, l’Ajuntament comença a moure i coincidint amb la celebració del Mobile World Congress ha anunciat que iniciarà la campanya amb “l’objectiu de seguir atraient talent, creativitat i inversions productives”.

Mals moments per a Turisme de Barcelona
I en aquest context, el consorci de promoció turística de la ciutat, format per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, viu una situació enrarida i de futur incert. El desacord manifest entre el sector públic i privat ha portat a la dimissió del seu director general, Jordi William Carnes, entre filtracions d’una suposada mala praxi d’aquest amb la targeta Visa de l’organisme.

Ara, sense un cap executiu visible, Turisme de Barcelona ha d’afrontar una etapa complicada. Tres reptes imminents. El primer és la imperiosa necessitat que té la ciutat de comptar amb una bona promoció per recuperar la seva imatge internacional. El segon és superar les lluites internes que està vivint el Consoci i trobar una figura de consens que substitueixi Williams Carnes. I finalment, garantir el finançament de l’organisme que està en una situació crítica per la caiguda dels clients del Bus Turístic -vinculada al descens del turisme a Barcelona- i és una font principal d’ingressos de Turisme de Barcelona.

Articles relacionats

Back to top button