superior

Empreses

Els negocis turístics basats en economia col·laborativa només funcionaran en el mòbil

L’economia col·laborativa i el seu futur està lligat a l’expansió dels dispositius mòbils. Els processos de reserves en mòbils poden derivar en una nova manera d’utilitzar els serveis d’aquestes plataformes.

Les empreses capdavanteres en aquest sector tenen clar que els seus clients només realitzaran les reserves amb eines mòbils en un futur. Amb l’ús massiu dels seus serveis les empreses col·laboratives aconsegueixen conèixer i geolocalitzar els seus clients oferint-los els productes i activitats que s’adeqüen al seu perfil i ubicació. Una informació d’alt valor.

També aquesta tecnologia permetrà signar contractes i evitar quedar amb el client per lliurar-li claus d’habitatges o vehicles. Encara que Airbnb ha desvetllat que, ara com ara, el mòbil s’usa per mantenir el contacte entre clients i propietaris. El 65% de les relacions en la seva plataforma es realitzen amb mòbils encara que la gran majoria de reserves es fan des d’un ordinador. Des del gegant tecnològic de l’allotjament preveuen continuar alguns anys amb aquesta situació.

De forma similar es manifesta l’empresa Drivy quant a les reserves de vehicles. Reservar un cotxe  per a ús quotidià ha de ser de forma senzilla, dedicant poc temps i des d’un dispositiu. El mòbil permet aquesta versatilitat i per tant obre la porta a un consum diferent del producte, sense tanta necessitat de previsió.

Exemples com Wallapop, de venda de productes de segona mà entre particulars, que ja es va pensar des de la seva creació com una aplicació per a mòbil, serveixen d’inspiració a les noves plataformes. La geolocalització és un factor clau del concepte d’aquesta empresa. Aquestes conclusions es van donar a conèixer en el marc de la conferència 4YFN en les quals Airbnb, Drivy i Wallapop van explicar la importància dels dispositius mòbils en les seves estratègies.

Articles relacionats

Back to top button