superior

Formació

Brussel•les aprova sense condicions la fusió entre Iberia i British Airways

La Comissió Europea ha autoritzat sense condicions la fusió entre Iberia i British Airways perquè l’operació no tindrà un impacte negatiu sobre la competència en el mercat europeu.

L’operació, que van tancar les companyies a l’abril, donarà lloc a un dels majors grups aeris del món, amb una flota de 408 avions i 200 destinacions de vol. L’Executiu comunitari va examinar en particular l’impacte de la fusió en les rutes curtes Londres-Madrid i Londres-Barcelona. La investigació de Brussel•les conclou que l’entitat fusionada seguirà enfrontada a una competència suficient d’altres aerolínies que operen aquestes rutes. Per tant, després de la fusió els passatgers contaran amb alternatives adequades per a volar en aquests trajectes així com en altres de llarg recorregut.

L’anàlisi de Brussel•les determina que l’entitat fusionada seguirà enfrontada a la competència de diversos competidors en els mercats de transport aeri, també de mercaderies i de serveis d’assistència en terra i que la fusió proposada no tindrà una repercussió significativa en el mercat.

També autoritza l’aliança Iberia, BA i AA en les rutes transatlàntiques

La Comissió Europea, igual que fessin les autoritats nord-americanes, ha donat el vistiplau a l’aliança entre Iberia, British Airways i American Airlines en els vols transatlàntics.

L’Executiu comunitari havia acusat inicialment a les tres companyies de pretendre restringir indegudament la competència en les rutes transatlàntiques. Brussel•les considerava que els acords de cooperació entre Iberia, BA i AA "podrien vulnerar les regles europees que prohibeixen les pràctiques comercials restrictives". Per a resoldre aquests problemes les tres aerolínies van oferir una sèrie de concessions permetent que companyies aèries competidores poguessin començar a operar en les rutes en les quals concentraven bona part de l’oferta.

En concret, les parts han ofert drets de vol (slots) a Londres Heathrow o Londres Gatwick en les rutes a Boston, Nova York, Dallas i Miami./Ag EP

Articles relacionats

Back to top button