superior

DestinacionsEstudis

La recuperació del turisme a les comarques de Barcelona és un fet

Les dades recollides al juliol i agost superen els nivells prepandèmics del 2019 amb una pujada de +15,2%

Els mesos de juliol i agost, tradicionalment els més bons pel turisme, un total de 1,6 milions de viatgers han arribat a l’Entorn de Barcelona. La xifra representa un augment del 27% respecte l’estiu del 2021 i un 15,2% respecte el 2019, la qual cosa significa  una recuperació total del turisme, al superar els nivells prepandèmia.
És destacable el creixement en el nombre de pernoctacions d’aquest estiu, ja que han crescut un 36,6%.

Aquestes dades les certifica l’estudi “Indicadors Turístics a l’Entorn de Barcelona” elaborats pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona a partir de l’Enquesta d’Ocupació Tourism Data System. Recordem que les dades recollides fan referència a la destinació Barcelona sense el Barcelonès i per tant no inclouen las dades de la ciutat de Barcelona.

Els principals indicadors són:
• 1,6 milions de viatgers durant juliol i agost. (+27% respecte a les dades del 2021).

  • Pernoctacions: +36,6%.
    – Hotels: +57,75.
    – Càmpings: +39%.
  • Estada mitjana; 3,6 nits (+7,4%). No obstant, aquesta xifra no arriba encara a l’estada mitjana del 2019, que se situava en les 4 nits.
  • Turisme internacional: +114,7% de creixement respecte al 2021.
  • Per país de procedència: 1.França. 2. Alemanya. 3. Regne Unit.
  • Turisme nacional: representa el 56% del total. Però ha patit una lleugera baixada
    (-3,7%). En aquest cas destaca que el 75% són catalans.
  • Despesa mitjana: 893 euros. (+36%). Inclou transport, allotjament i estada.
  • Per comarques: les onze comarques de l’Entorn de Barcelona han incrementat el nombre d’arribades. El Maresme és la que lidera les arribades (+43%) i les pernoctacions (+51%), com és lògic, perquè també és la que te més places d’allotjament. Darrera el Maresme destaquen els increments del Vallès Oriental i del Vallès Occidental (més d’un 60% a cada comarca).

Podeu veure l’estudi més detallat del mes de juliol AQUÍ. Hi trobareu també les dades acumulades des del gener d’aquest any, les variacions interanuals per tipologia i mercat i el posicionament competitiu, que situen a les comarques de Barcelona per darrera de Girona i Tarragona. Però aquest rànquing, sense el Barcelonès, és una mica enganyós.
En el moment de publicar aquesta notícia no estaven disponibles totes les dades del mes d’agost, encara que sí les suficients per determinar l’estudi referit.

També podeu veure els informes del LabTurisme de la Diputació de Barcelona sobre l’ocupació turística Moto GP 2022, GP de Fórmula1 2022 i Setmana Santa 2022 AQUÍ.

Articles relacionats

Back to top button