superior

Allotjament

El Suprem ho posa fàcil als pisos turístics il·legals

El Tribunal Suprem avala AIrbnb i l’eximeix de responsabilitat per publicitar habitatges turístics que no compleixin la normativa de la Generalitat de Catalunya. L’alt tribunal ha revocat una sentència favorable del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a les tesis del govern català que considerava que la plataforma només havia de comercialitzar oferta registrada degudament.

El Suprem ha estimat el recurs de cassació interposat per la plataforma contra la sentència del TSJC. El TS concedeix a Airbnb un paper de simple intermediari “neutre” i que els detalls dels anuncis són responsabilitat del que els penja i no de la plataforma.

Així, el web d’Airbnb pot comercialitzar allotjaments que no tinguin el número de Registre de Turisme de Catalunya i l’administració serà l’única encarregada de perseguir-lo. Encara que sembli un acudit, el Suprem no considera el gegant Airbnb un actor turístic sinó un proveïdor de serveis de la Societat de la Informació.

Amb aquesta cuirassa protectora Airbnb podrà obviar les normatives sectorials de turisme. Tant la Generalitat com l’Ajuntament de Barcelona han hagut de bregar amb una empresa que ha vorejat sempre les regulacions escudant-se en diversos pretextos. La plataforma és com un mal de queixal per a l’administració que veu com Airbnb dóna cobertura a la comercialització d’habitatge turístic il·legal que distorsiona i influeix negativament en l’oferta.

Articles relacionats

Back to top button