Allotjament

El 20% de l’allotjament turístic català és il·legal

El sector hoteler català ha presentat unes dades preocupants: gairebé el 20% dels turistes que han vingut a Catalunya durant l’estiu s’han allotjat en un establiment no reglat.

Consideren una situació greu que un de cada cinc turistes estigui utilitzant allotjament “submergit”. L’èxit turístic de la destinació no va acompanyat de la qualitat en el servei i de les garanties mínimes al consumidor que una destinació líder ha de donar. Els empresaris creuen que tot i els bons resultats d’afluència de turistes d’aquest any, la despesa no creix al mateix ritme per la irrupció d’aquesta economia submergida. La Confederació Espanyola d’Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) utilitza les estadístiques oficials per assegurar que 3,6 milions de turistes que arriben a Catalunya van a allotjament il·legals, ja que no es creuen que aquest volum estigui en cases de “familiars o amics”.

CEHAT critica que plataformes i apartaments sense llicència estiguin gestionant aquest turisme i movent grans quantitats de diner negre. Per contra defensa l’activitat dels establiments reglats, com els hotels i apartaments legals, que paguen impostos i creen llocs de treball. Denuncien la competència deslleial que els fan les plataformes denominades d’economia col·laborativa que estan posant a prova el sector tradicional. Reclamen que les normes siguin les mateixes per a tothom i poder competir en les mateixes condicions.

En aquest sentit, mostren el seu malestar amb l’administració a la que consideren permissiva amb les plataformes i poc valenta per a eradicar la seva activitat, que no compta amb cap regulació ni control fiscal. Advoquen per fer una llei forta i estricta per a aquests operadors de l’economia col·laborativa.

Articles relacionats

Back to top button