superior

Destinacions

Saloufest enfonsa la imatge turística de Salou

La polèmica festa d’universitaris britànics que visiten la Costa Daurada -camuflada com estada esportiva- està passant una cara factura al municipi de Salou. La seva imatge turística va perdent valor gràcies a l’activitat de 5 hotels, un operador i una proposta de disbauxa que cada any acull el municipi pels volts de Setmana Santa.

Balconing, borratxeres, actituds poc apropiades… envolten la Saloufest. Joves d’un centenar d’universitats britàniques celebren el final del període d’exàmens amb un paquet turístic força econòmic (cada estudiant paga una mitjana de 360 euros per allotjament i mitja pensió). En total són 9.500 estudiants que arriben a la localitat en dues tongades: 4.600 joves abans de Setmana Santa i 4.900 més del 7 al 14 d’abril.

Tot apunta però a que els ingressos que genera aquest paquet -que oferta esport de dia i festa de nit- uns 5 milions d’euros, no compensen el càstig que rep la destinació que vol posicionar-se com a bressol del turisme familiar. Una paradoxa.

Aquesta última edició ha destacat per la prohibició de Reus a utilitzar les instal•lacions esportives del municipi pels actes incívics dels assistents a la Saloufest i l’accident d’una jove de 21 anys ferida de gravetat després de caure d’un quart pis de l’hotel en el qual s’allotjava.

Es desconeixen les accions preses pels responsables de la zona, administració local i empresaris, per solucionar la vergonya de cada any. L’Ajuntament de Salou, per la seva banda, ha fet una crida als organitzadors – el turoperador ‘I Love Tour’- i als 5 hotels participants d’aquest paquet turístic -el Jaume I, el Monza, Playa Park, Molinos i Four Elements- que compleixin les normatives però no ha anunciat encara cap acció concreta al respecte. Sí ha imposat algunes sancions als joves per beure alcohol a la via pública o per sorolls. També han demanat que cessin en l’ús de la marca Salou.

Altres municipis de la costa catalana, com Lloret de Mar o Calella, han posat veto a aquesta pràctica dels turoperadors i sembla que ho han aconseguit. L’administració, que vetlla per l’interès general ha de ser implacable i sense connivència dels interessos d’alguns, i el sector privat ha de tenir generositat i visió de futur per eradicar les males pràctiques d’alguns empresaris. Seria una llàstima perdre en dues setmanes la feina feta durant molts anys a favor del turisme de qualitat. Cal reflexionar sobre l’estratègia i la planificació turística de les nostres destinacions.

Articles relacionats

Back to top button