Mig miler d’empreses i serveis turístics de la província de Barcelona amb certificació SICTED

520 empreses i serveis pertanyents a 12 destinacions turístiques de la demarcació de Barcelona han estat distingits amb el segell del Sistema de Qualitat Turística en Destinació (SICTED), segons ha informat la Diputació. Només entre la Costa de Barcelona-Maresme i el Vallès Oriental sumen un centenar de certificacions.

74 empreses de la Costa de Barcelona-Maresme rebran el distintiu de qualitat SICTED després de superar els controls que estableix la Secretaría General de Turismo del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio. Aquestes empreses han de passar anualment un control per mantindre la distinció. L’any passat el van obtindre una cinquantena amb la qual cosa el Maresme incrementa en un 50% el nombre d’empreses certificades. Pel que fa a la comarca del Vallès Oriental han estat 32 empreses i serveis les certificades amb el SICTED.

Aquest sistema de certificació aborda en el mateix procés tots els subsectors que formen part de l’activitat turística d’una determinada destinació: allotjament turístic, restauració, empreses d’activitats turístiques, oficines de turisme, comerç, artesania, transports, policia local, centres culturals, museus, palaus de congressos, serveis de guies, etc.

Segons ha informat el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, l’ens que coordina a la comarca el SICTED, l’objectiu estratègic del distintiu és impulsar la qualitat en les destinacions turístiques i reforçar el teixit empresarial. Les empreses del Maresme que ja han superat tots els controls rebran oficialment el reconeixement al setembre.

A tot l’Estat espanyol són 93 les destinacions que hi participen en el programa SICTED.

Els 25 establiments que, per primera vegada, assoleixen l’acreditació al Maresme són:

Malgrat de Mar
Policia de Malgrat de Mar
Oficina de Turisme de Malgrat de Mar
Aqua·hotel Bella Playa
Càmping La Tordera
Associació comerciants Malgrat Centre
Cafeteria Milán

Pineda de Mar
Hotel Koppers
Grues Alt Maresme
Complex Esportiu Can Xaubet

Santa Susanna
Platja de Santa Susanna
Estació Nàutica Santa Susanna
Policia de Santa Susanna

Calella
Viatges Perla Tours
Òptica Calella
Picarol
Belles Arts Àngels
Hotel Neptuno
Hotel Catalonia
Hotel Terramar
Hotel Kaktus Playa
Hotel Serhs Oasis Park
Aparthotel Miami Park
Parc Dalmau
Associació Turística de Calella (ATC)
Cafeteria Canapè

Les empreses i serveis del Vallès Oriental que obtenen els distintius són les següents: servei de guies, Antequem; cases rurals, Les Oliveres i Cal Pinyater; comerços, Malalts del Vi, Can Perris, Joieria March scp, Joieria Domi, Pastes Sanmartí, Farmàcia Codina, Òptica Tibau, Embotits Pedragosa 1, Embotits Pedragosa 2, Cicle Vital i Joieria Pous; casa de colònies, La Traüna; Museu Arxiu Tomàs Balvey; hotels, Hotel Augusta Vallès, Hotel Granollers, Termes la Garriga i Hotel Molí de la Torre; agència de viatges, Ramasan; restaurants, La Gran Olla, La Piranya, la Calma Cultura i Lleure, Trànsit i la Bota de Caldes; espai natural de Sant Miquel del Fai; transport turístic, la Diligència; oficina de turisme Thermàlia, oficina de Turisme de Caldes de Montbui; policia local de Caldes de Montbui; empresa d’activitat esportives i d’oci, Terra Diversions Bike Tours i Stop-stress Bcn; i el càmping el Pasqualet.

0 0 0