superior

Destacat

Els hotels s’esforcen per posicionar-se

En un mercat altament competitiu, el sector hoteler s’està esforçant per presentar propostes originals i d’aquesta manera aconseguir un bon posicionament entre la clientela.

Les grans cadenes segmenten la seva oferta en diferents marques o llancen nous productes adreçats a públics específics.

L’Axel Hotel de Barcelona és un paradigma del posicionament d’un concepte dins d’un segment a l’alça com és el dels homosexuals. L’èxit de l’establiment ha fet que el seu responsable s’hagi decidit a impulsar una petita cadena amb nous establiments a Buenos Aires i Berlín.

Les grans cadenes com NH o Sol Meliá segmenten la seva oferta en diferents marques o llancen nous productes adreçats a públics concrets. La companyia presidida per Gabriele Burgio ha ideat, juntament amb Ferran Adrià, els espais “nhube”, que es poden gaudir en una quinzena d’establiments d’Espanya, Alemanya i Holanda, i que s’han concebut com a restaurant, sala d’estar, racó de lectura i bar cafeteria. També amb el xef català, NH ha impulsat una xarxa de restaurants de menjar ràpid de qualitat anomenada “Fast Good”.

Sol Meliá, per la seva banda, divideix des de fa temps el seu portafoli en diferents marques. Tot i això, el gran volum d’hotels de què disposa la cadena de la família Escarrer fa que sigui difícil diferenciar entre marques com Sol Hoteles, Sol Meliá Vacation Club o Paradisus en el segment vacacional o Meliá Hotels, Gran Meliá i Tryp en el segment urbà. I és que, més que una segmentació per públics als quals s’adreça, es tracta d’una categorització segons la qualitat del servei i de les instal•lacions dels establiments.

Amb l’objectiu de trencar amb aquesta línia, recentment ha llançat Me by Meliá o Innside (actualment només en hotels d’Alemanya) que sí que aporten uns valors diferenciadors més clars.

Un altre cas evident d’especialització és el que proposa Hospes Hoteles, una cadena d’establiments de Gran Luxe ubicats en edificis amb una marcada personalitat arquitectònica i que es dirigeix a turistes d’alt poder adquisitiu. Els restaurants dels seus establiments s’emmarquen sota la marca Senzone i els spas sota Bodyne. Aquesta cadena del grup Fuenso compta amb un hotel a Puigcerdà, el Villa Paulita, situat amb vistes al llac de la vila.

Tots els hotels d’Hospes són de nova construcció, raó per la qual han estat concebuts i dissenyats per satisfer les necessitats de la tipologia de clients als quals s’adrecen. És el cas també d’AC Hotels, que es construeixen prioritzant conceptes com ara la funcionalitat i el minimalisme ja que el seu públic objectiu principal són els homes i dones de negoci que busquen un espai comfortable, sense sorpreses. D’aquí que s’hagi apostat per una estandardització de qualitats i serveis que s’han fet característics i fàcilment identificables pel consumidor.

En casos de companyies que compten amb un portafoli més heterodox pel que fa a instal•lacions es busquen elements que puguin servir de nexe d’unió entre ells. És el cas d’Eurostars hotels, pertanyent al Grup Hotusa, que ha consolidat el seu projecte en una orientació vers l’art i la cultura, decorant els seus hotels amb motius típics de la ciutat on s’ubiquen, acollint exposicions d’artistes locals, oferint plats tradicionals de la gastronomia de la zona, o impulsant concursos de narrativa i fotografia, entre d’altres.

Back to top button