superior

EmpresesReportatges

El turisme gastronòmic manté el notable en les valoracions online als restaurants

El turisme gastronòmic consolida la seva reputació online. Aquesta és la principal conclusió a què ha arribat la cinquena edició de l’Estudi sectorial de reputació online de restaurants, realitzat per la consultora Vivential Value a partir del bigdata disponible a Internet en forma de puntuacions de clients relatives als restaurants de 20 províncies espanyoles.

El nombre de noves opinions de clients segueix creixent de manera molt destacada fins a superar els 2,5 milions de valoracions acumulades, un milió més que el 2014, xifra que suposa un increment del 75% respecte l’any anterior.

Aquesta nova edició del Monitor de Reputació Online de Destinacions Gastronòmiques 2015 manté que el fort creixement en el volum d’opinions de clients a Internet, pel que fa als restaurants de 20 destinacions gastronòmiques d’Espanya, “permet una millora general en la reputació del sector, si bé s’accentuen les desigualtats en favor de les destinacions amb més turisme estranger”.

L’indicador de referència iRON Índex de Reputació Online® millora respecte a l’edició 2014, fins a arribar al 7,82 sobre 10 (enfront del 7,74 de 2014). Es constata una vegada més que només tres destinacions de les 20 analitzades assoleixen un valor superior a 8 sobre 10 en el seu índex iRON de restauració. Això situa la dimensió gastronòmica dels nostres territoris per sota d’altres sectors en termes de valoració online, com ara davant els allotjaments, la cultura o la natura.

Els turistes nacionals segueixen sent els més crítics amb els restaurants, destacant per contra la positiva valoració online emesa per turistes de mercats emergents com Rússia, el Brasil o la Xina, així com també la de mercats consolidats com el Regne Unit, Estats Units o Alemanya. Menys destacada —i per tant objecte de necessària atenció per part dels gestors de destinacions— és la satisfacció i valoració mostrada per turistes d’importants mercats com l’italià, el francès o el nòrdic.

Des de la consultora Vivential Value, el seu director, Rafael González, assegura que amb independència de si la gastronomia és o no el motiu principal del viatge, “l’experiència gastronòmica dels turistes en les nostres destinacions és especialment important per la seva capacitat de diferenciació, record i vinculació emocional amb un territori i, en conseqüència, cal redoblar els esforços per innovar en el seu coneixement precís i segmentat”.

González recomana que en el context de les destinacions intel·ligents, aquest bigdata ja disponible al canal online quant a la satisfacció i reputació respecte a la nostra gastronomia i restaurants, “ha d’estar present en les estratègies d’intel·ligència de mercat de les destinacions turístiques”.

Articles relacionats

Back to top button