superior

Aeri

El Prat aposta per les connexions amb l’Àsia i Sud-amèrica

L’Aeroport de Barcelona té com a prioritat destinacions d’Àsia, com Xangai i Nova Delhi, així com les connexions amb l’Amèrica del Sud, com Lima i Caracas, per a continuar creixent. Aquesta és una de les prioritats de la nova directora de l’Aeroport del Prat, Sonia Corrochano.

Els vols amb els Estats Units i el Canadà estan funcionant molt bé per l’alt percentatge de passatgers d’aquestes operacions que visita Barcelona per prendre un creuer. Corrochano ha explicat que "Àsia és un mercat emergent amb molt potencial, ja que té empreses tecnològiques que ens interessen per desenvolupar nostre R+D, i a l’Amèrica del Sud també resulta atractiu el Brasil, així com els Estats Units, que s’està consolidant, però encara existeix demanda".

En concret, Nova York és el primer destí amb 500.000 passatgers, un 14% més, si bé s’està treballant per augmentar l’oferta per atendre tota la demanda, ja que existeix un percentatge de passatgers procedents dels Estats Units i el Canadà que han d’arribar a Barcelona a través de la connexió amb altres aeroports.

Com a novetat per a aquesta temporada d’estiu, operarà un vol diari a Dubai des de Barcelona, de manera que l’aeroport tindrà 33 destinacions intercontinentals, i Aeroméxico reprendrà la seva activitat el 15 de maig, un mes abans del previst.

L’Aeroport de Barcelona va transportar el 2011 un total de 34 milions de passatgers, el que va suposar un rècord històric des de el 2007, i segons Corrochano és senyal que les instal•lacions "estan repuntant". Tot i això, estan lluny d’arribar al seu límit, ja que tenen una capacitat de transportar 55 milions de passatgers entre les dues terminals –la T1 té una capacitat de 33 milions i la T2 de 22–, i es poden arribar a efectuar 90 operacions per hora, davant les 66 que es realitzaran aquest estiu.

Alhora, ha sostingut que tan sols la T2 se situaria com el sisè aeroport d’Espanya, per sobre d’Alacant i pròxim al volum de Màlaga, mentre que la T1 continuaria col•locant les instal•lacions en el número dos després de Madrid-Barajas.

Rànquing de companyies

El Prat té 100 companyies i la primera posició del rànquing l’ocupa Vueling, amb una quota del 22%, seguida de Ryanair (10%) i Easy Jet (8%), tenint en compte que Spanair ha deixat lliure un buit del 12% després de la fallida el 27 de gener.

"La companyia que més connexions realitza és Vueling. Se li denomina de baix cost perquè optimitza els seus costos, però no pel servei que realitza, ja que connecta amb altres companyies de l’aliança Oneworld i amb altres companyies intercontinentals", ha afirmat la directora de l’aeroport.

Alhora, ha negat que l’aeroport creixi només per Ryanair: "És una companyia més que forma part del negoci, però no és un impediment perquè la resta d’aerolínies creixin. L’aeroport té capacitat perquè les companyies creixin, i si no és així és perquè les condicions de mercat no es donen".

Per aliances, Oneworld té una quota del 35%, Star Alliance un 24%, Sky Team un 12%, les companyies baix cost un 25% i la resta d’aerolínies no classificables representen el 3%.
Pel que fa als reptes de futur, també destaca la voluntat d’augmentar els ingressos comercials, que representen un 35%, pel que ha recordat que existeixen 98 hectàrees disponibles que es podrien dedicar a oficines, hotels i supermercats. /Ag EP

Back to top button